Mijn kennis over posturologie heb ik enerzijds empirisch, anderzijds door jarenlange literatuurstudie verkregen. Ik heb hierover meerdere malen gepubliceerd.

Posturologie staat voor houdingskennis en onderzoekt het verband tussen de houding en bepaalde lichaamsfuncties, zoals zien. Posturologie sluit naadloos aan bij bepaalde vormen van manuele therapie,  met de podoposturale therapie als basis. In de jaren tachtig hebben we met onze uit fysiotherapeuten bestaande werkgroep Posturale Regulatie Therapie mede de basis hiervoor gelegd. Posturologie is binnen Nederland nog relatief onbekend, maar in Frankrijk een universitaire richting.

Het is mijn bedoeling om

·                     Posturologie in Nederland meer bekendheid te geven

·                     Posturologie binnen de gezondheidszorg te integreren

·                     Posturologie aan nieuwe collega’s te onderwijzen

·                     Posturologie internationaal te synchroniseren (zie Engelstalige versie)

·                     Posturologie verder te bestuderen

 

Waarom deze website? In de eerste plaats om de kennis omtrent posturologie gelijk op te doen gaan met die over de grenzen. Daarnaast ook voor het verstrekken van vakspecifieke informatie aan collega's in de breedste zin van het woord. Op de pagina paramedici is een selectie van abstracts te vinden van wetenschappelijke publicaties.

 

Rugklachten , ermee leren leven?

eenvoudig uitgelegd door Peter W.B. Oomens

bestellen via: www.boekenroute.nl en/of www.1boek.nl en tevens te koop via BOL en alle boekhandels in Nederland en België.

Calbona uitgeverij, ISBN: 978-94-91872-95-2 met illustraties   prijs € 15,00

 

Posturologie, houdingkunde voor geïnteresseerden

door

Peter W.B.Oomens

Dit boek is te bestellen via: www.boekenroute.nl en/of www.1boek.nl en tevens te koop via BOL en alle boekhandels in Nederland en België.

 Calbona uitgeverij, ISBN: 978-94-91872-72-3  100 pagina’s met illustraties   prijs € 16,95