MEDEDELING

Graag uw aandacht voor themanummer 2- 2015, dertigste jaargang, van het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde verschenen. Op pagina 122-125 van dit tijdschrift vindt u mijn artikel ‘van grondregulatiesysteem naar podoposturale therapie’ (en andere voetzoolgerelateerde behandelvormen) . 

Met collegiale groet, Peter W.B. Oomens.

 

Als het aan de voet lag, liep hij lekker in zijn blootje . . . Deze uitspraak is van Ralph Sakkers, orthopeed, in een interview in het Algemeen Dagblad van 6 april 2013 (het artikel spreekt voor zich).

 

 

In mijn praktijktijd als posturoloog en manueel therapeut kwam ik een aantal ogenschijnlijk niet zo voor de hand liggende verbanden op het spoor. Ik praat over begin negentiger jaren. Het begrip 'posturologie' bestond nog niet. Met een aantal collega fysiotherapeuten discussieerden wij hierover, waarbij collega, Jaap Wijnand hierover een brochure heeft geschreven. Podoposturale therapie is tegenwoordig een geaccepteerde, logische houdingstherapie, die zich goed met andere houdingsgerichte behandelingen laat combineren. Beroepsmatige toepassing kan bij de Academie voor Podologie.

Nog even kort: Peter Oomens, ik heb ruim twintig jaar de Praktijk Integrale Houdingstherapie, gespecialiseerd in rugklachten, te Doorn (U) gevoerd. Na een vierjarig voorzitterschap van de beroepsgroep, ben ik me verder gaan verdiepen in de posturologie/posturology (houdingskennis). Internationaal inmiddels een begrip. Verder houd ik me intensief bezig met literatuur onderzoek hiernaar, en heb ik een aantal vakartikelen en boekjes geschreven.

Mijn artikel 'posturologie, een integrale visie op onze houding' gepubliceerd in het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde, jaargang 28, nummer 2, 2013, kan mogelijk e.e.a. verduidelijken. Evenals mijn recent verschenen boekje over posturologie.

Peter W.B.Oomens, Research on Posturology.

topic

Wat betekent het grondregulatiesysteem voor de podoposturale therapie? (en voor andere voetzool gerelateerde behandelvormen) door Peter W.B.Oomens (posturologist):

grondregulatiesysteem